We weten allemaal dat High Bays zijn ontworpen om te voldoen aan de verlichtingsbehoeften van grote gebieden waar de plafondhoogte groter is dan 20 voet, maar wat voor soort High Bay te gebruiken is altijd een onderwerp van discussie (en verwarring). Tegenwoordig zijn er twee soorten high bays die populair zijn op de markt: de Round/UFO High Bay en de Linear High Bay.

UFO High Bays
Hbho Led High Bay
Wat zijn ronde hoogbouwlampen?
Hoogbouwlampen worden gebruikt om ruimtes met hoge plafonds te verlichten. Dat betekent meestal plafonds die variëren van 20 voet tot ongeveer 45 voet. Low bay-lampen daarentegen worden gebruikt voor plafonds van 20 voet en minder. Omdat een hoge locatie meer ruimte heeft om te vullen, is een high-bay per definitie een krachtige lichtbron die een groot gebied kan verlichten. Deze lampen worden ook wel UFO-lampen genoemd, die voortkomen uit de ronde vorm van deze stijl van high bay light.

Waar worden ronde hoogbouwlampen gebruikt?
Ronde hoogbouwlampen zijn een veelvoorkomend type verlichting voor zowel commercieel als industrieel gebruik. Ze hebben vele toepassingen, in een breed scala van industrieën, waaronder werkplaatsen, fabrieken en assemblagelijnen. U kunt dit soort verlichting ook vinden op plaatsen zoals grote recreatieve voorzieningen en sportscholen. Ronde, of UFO, hoge bays zijn ook ideaal voor het verlichten van opslagfaciliteiten en magazijnen. Ze kunnen zelfs worden gebruikt in grote conferentiezalen, evenementencentra, hangars en andere grote, spelonkachtige gebouwen.

Wat zijn de voordelen van Round LED High Bays?
Een van de vele voordelen van ronde high-bay verlichting is dat het zorgt voor een heldere, maar gelijkmatige verlichting met weinig tot geen verblinding. Maar dat is niet het enige voordeel van deze UFO-vormige verlichting. Enkele andere voordelen zijn:

Lange levensduur – LED’s hebben gemiddeld een levensduur van 50.000 uur.
Koel aanvoelen – Als onderdeel van hun energie-efficiënte ontwerp gaat o warmte verloren tijdens de productie van licht, zodat de lamp koel blijft aanvoelen.
Onderhoudsarm – Door hun lange levensduur en constante lumina-uitgang hebben LED-lampen veel minder onderhoud nodig dan andere lampen.

Lineaire LED-hoge baaien
100 150w Lineaire Highbay 2
Wat zijn Lineaire Hoogbouwlampen?
Lineaire hoogbouwlampen worden gebruikt om grote binnenruimtes met hoge plafonds te verlichten (normaal gesproken 20 tot 45 voet van de vloer). De grote ruimte tussen plafond en vloer maakt het noodzakelijk dat een lineaire high bay-lamp een hoge lumenoutput levert en dat het licht naar beneden en naar buiten wordt gericht. Lineaire hoge traveeën hebben de neiging om rechthoekig te zijn in tegenstelling tot andere soorten hoge traveeën die rond of “bel” zijn. Ze kunnen direct aan het plafond worden gemonteerd of met kettingen of kabels worden opgehangen.

Waar worden lineaire hoogbouwlampen gebruikt?
Vanwege hun ontwerp zijn lineaire hoogbouwlampen perfecte opties voor zowel commerciële als industriële installaties. Denk aan winkelruimtes, fabrieken, magazijnen, vliegtuighangars en productieruimtes. Lineaire high bays zijn ook zeer geschikt voor conferentiezalen, evenementen led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led