Tuinverlichting is geweldig voor het verbeteren van de sfeer en de verlichting van buitenruimtes. Of u nu paden in de voortuin wilt verlichten of een tuinfeest in de achtertuin wilt organiseren, landschapsverlichting biedt tal van oplossingen. Sommige armaturen gaan gemakkelijk op in de natuur, zoals lantaarns die aan boomtakken hangen of vloerlampen die aan riet doen denken. Andere armaturen zijn zeer geschikt voor het leggen van licht in uw tuin, zoals buiten plafondlampen, wandlampen en tafellampen. Of u nu een grote tuin of balkontuin heeft, hier vindt u wat inspiratie in de vorm van deze trendy tuinverlichtingsideeën.

Maak van de natuur de focus

Veel buitenverlichtingsarmaturen zijn voorzien van ontwerpen geïnspireerd op natuurlijke elementen zoals paddenstoelen, bomen of bloemen. Een doorschijnende schaduw of een op de natuur geïnspireerd ontwerp kan een “geheime tuin” gevoel creëren terwijl het zich vermengt met de flora en fauna.

Zie er natuurlijk uit

Als u probeert een tuin rondom een zwembad te verlichten, kies dan voor landschapsverlichting die past bij de omgeving. Rietgekleurde buitenvloerlampen laten de verlichting lijken op een deel van het waterlandschap, terwijl ze een zachte gloed toevoegen aan de reflectie van het zwembad. Gebruik struiken en rotsen om de verlichting nog natuurlijker te maken.
Getoond: Reeds Outdoor LED Vloerlamp van Artemide

Versier de tuin

Als u wilt dat uw tuin een Zen-achtige rust oproept, kunt u artistieke buitenverlichting gebruiken om de sfeer te verhogen. Of u nu kiest voor een op de maan geïnspireerde vloerlamp of een lichtsculptuur, decoratieve tuinverlichting kan wat accentverlichting en een artistieke aantrekkingskracht op hetzelfde moment toevoegen.
Getoond: Ex Moon Outdoor vloerlamp van In-Es Art Design

Laat het hangen

Hanglantaarns kunnen een perfecte metgezel zijn om tuinpaden en patio’s stralend te verlichten omdat ze mooi, draagbaar en zeer functioneel zijn. Lantaarns met unieke vormen, zoals een vogelkooi, voegen een leuk tintje toe aan de buitensfeer, vooral als u een huiselijke, gastvrije sfeer in uw achtertuin wilt oproepen.
Tip: Tuinhout kopen bij E-woodproducts

Het is Regenpadverlichting

Padlichten zijn een geweldige manier om de tuin of stenen loopbruggen te verlichten. LED-padlampen zijn nog beter omdat ze energiezuinig en duurzaam licht bieden. UL natte padlampen zijn nog beter omdat ze het hele jaar door bestand zijn tegen de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat u de natte classificatie van de tuinverlichting controleert om er zeker van te zijn dat de verlichting bestand is tegen regen en sneeuw.

Ga Lineair

Vergeet niet het belang van wandlampen om het licht in uw moderne buitenruimte te laten schijnen. Lineaire of rechthoekige wandlampen die langs een muur of grens worden geplaatst, zijn een gemakkelijke manier om visuele symmetrie in uw tuin te integreren. Gooi er een paar kaarsen in als u een intieme omgeving wilt creëren.

Boomlicht Hangers

Als u uw tuin echt magisch wilt maken, integreer dan de natuur direct in uw verlichting. Draagbare en hangende hangers zijn een geweldige manier om dit te doen, omdat ze over boomtakken kunnen worden opgehangen. Deze opstelling is perfect om de sfeer voor tuinfeesten te creëren – en de installatie en het schoonmaken is eenvoudig en snel.

Vind de juiste match

U wilt er zeker van zijn dat uw tuinverlichting een aanvulling is op uw landschapsarchitectuur. Als uw tuin is voorzien van stenen muren of loopbruggen, kies dan voor pad- of paalverlichting die in de tuin opgaat. Grijze of neutrale tinten werken het beste tegen stenen elementen, terwijl ze ook goed reflecteren tegen groene struiken en kleurrijke bloemen. Picknicktafel kopen? Ontdek het ruim gamma picknicktafels van E-woodproducts. Wij leveren uw bestelling met onze eigen bestelbusjes!

Klassieke en hedendaagse steenkorven plaatsen

Meng je in traditionele en eigentijdse thema’s naar je balkon of daktuin door te kiezen voor buitenvloerlampen met onderscheidende designs. Een donkere metalen arm doet denken aan vintage straatlantaarns, terwijl unieke kappen een oogstrelende manier bieden om zich te mengen in een of andere moderne stijl.

Minimalisme op het scherm

De klassieke paalverlichting is een van de meest veelzijdige verlichtingsarmaturen voor het verlichten van tuinen en looppaden in de open lucht. Als u de bloemen, planten of rotsen in uw tuin wilt accentueren, kies dan voor een paaltje met een minimalistische stijl. Een strak, smaakvol ontwerp zal niet afleiden van de natuurlijke kenmerken die worden tentoongesteld.

Opstellen

Als u een grens wilt stellen of het gevoel van ruimte in uw buitentuin of terras wilt verstevigen, kunt u gebruik maken van buitenvloerlampen. Plaats meerdere vloerlampen op een rij om paden, omtrekken of tuinschermen stralend te verlichten.

De organische look

De beste padlampen zien eruit alsof ze in de natuur thuishoren. Zoek naar wandelpad- of paaltjeslampen die zich als natuurlijke elementen in de natuur mengen, zoals ontwerpen die doen denken aan paddenstoelen of bloemen. Geweven tinten zijn ook een geweldige optie, omdat ze een organische look bieden die het licht in de natuur zal verspreiden.